Cum afectează poluarea aerului tenul și celulele pielii tale?

Cum afectează poluarea aerului tenul și celulele pielii tale?

Cum afectează poluarea aerului tenul și celulele pielii tale?

Obținerea pielii impecabile și sănătoase este visul oricărei femei, dar menținerea ei poate fi o sarcină grea, datorită calității deteriorarii aerului și a smogului excesiv. Mulți dintre noi considerăm că poluarea aerului în aer liber este singurul motiv, ceea ce duce la probleme ale pielii. Dar acest lucru nu este adevărat, calitatea aerului din interior este la fel de responsabilă. Poluanții de aer din interior, cum ar fi praful, fumul de țigară, VOC-urile, iritanții cauzează mult rău pielii tale.

Uscăciunea pielii

Poluarea aerului și agenții de nocivi din aer pot provoca leziuni oxidative ale celulelor pielii. Poluanții atmosferici cresc radicalii liberi și toxinele din piele, ceea ce duce la erupții alergice, mâncărime și sensibilitate crescută a pielii . Radicalii liberi interferează cu capacitatea pielii dvs. de a produce colagen, care joacă un rol important în menținerea pielii ferme și sănătoase. Când aerul contaminant vine în contact cu pielea ta, pot interfera cu capacitatea pielii tale de a regla umiditatea, lăsând astfel pielea uscată și încrețită.

Îmbătrânire prematură

Poluanții atmosferici, interni sau exteriori, elimină oxigenul din celulele pielii. Drept urmare, pielea ta pare uscată și înfiorătoare. Capacitatea corpului de a lupta împotriva radicalilor liberi se reduce odată cu începerea îmbătrânirii. Poluanții atmosferici cresc numărul radicalilor liberi prezenți în aer. Combinația dintre radicalii liberi și radiațiile UV scade producția de colagen a pielii, ceea ce face ca pielea ta să piardă elasticitatea. Lipsa de elasticitate va face pielea dură și duce la îmbătrânirea prematură.

Acneea


Dacă ați încercat totul și problema acneei dvs. persistă, poluarea aerului poate fi unul dintre motivele principale ale problemei voastre eterne. VOC-urile, unele țigări, precum și supraexpunerea la razele UV contribuie la generarea de radicali liberi și contribuie la acnee.

Cum să protejezi pielea de poluarea aerului?

Iată câteva dintre modalitățile eficiente de a vă proteja pielea de efectele nocive ale poluării aerului și de a o menține sănătoasă.

Utilizați un purificator de aer

Primul pas pentru a vă proteja pielea împotriva poluării este îmbunătățirea calității aerului din interior. Reducerea expunerii la poluanții atmosferici pentru a vă feri de poluare. Introduceți un purificator de aer HEPA, care elimină eficient poluanții de aer periculoși din interior. Purificatorii de aer de la mărci renumite elimină poluanții, cum ar fi acarienii de praf, fumul de țigară, PM 2,5, polenul și sporii mucegaiului pentru a vă menține sănătos. Pe lângă faptul că vă mențin pielea sănătoasă, purificatorii de aer vă asigură un aer curat pentru plămâni.

Stai hidratat

Un alt mod eficient de a reduce efectele nefaste ale poluării aerului din interior este de a rămâne hidratat. Bea multă apă în fiecare zi pentru a reduce efectele de uscare ale poluării aerului din interior. Apa potabilă vă asigură, de asemenea, că pielea dvs. rămâne proaspătă o lungă perioadă de timp. În plus, trebuie să mâncați și o mulțime de alimente pe bază de apă, precum pepene verde, mere și citrice bogate în antioxidanți.

Remedii pentru a salva pielea de la poluarea aerului

Expunerea pe termen lung la poluare poate provoca efecte grave asupra pielii, cum ar fi ridurile, roșeața, bube și multe altele. Mai jos menționate sunt câteva remedii casnice pentru a vă proteja pielea de efectele nocive ale poluării aerului.

  • Asigurați-vă că frecați zilnic piele ( scrub)
  • Hidratează-te pentru a-ți hrăni pielea
  • Masează-ți pielea o dată pe săptămână cu ulei de migdale și nucă de cocos
  • Folosiți pachetul de față pentru hrănirea profundă și strălucirea sănătoasă a pielii


Poluarea aerului îți poate afecta pielea în mod negativ și o poate face mată și nesănătoasă. În cele mai grave condiții, poate provoca roșeață, eczemă, îmbătrânire prematură. Există remedii casnice care îți pot proteja pielea de poluarea aerului, dar este la fel de important să păstrezi aerul curat. Menținerea aerului interior curat va evita diferite tipuri de probleme de sănătate, cum ar fi astmul, problemele de respirație și pentru a vă menține pielea sănătoasă.

Vă recomandăm să verificați platformele care vă indică calitatea aerului înainte de a ieși la plimbare sau înainte de a deschide geamul pentru aerisirea locuinței:

Pe toată tara – https://stropdeaer.aqi.eco/

Cluj-Napoca – https://cluj-napoca.aqi.eco/ro

București – https://bucuresti.aqi.eco/ro

Brașov – https://brasov.aqi.eco/ro

Iași – https://iasi.aqi.eco/ro

Alba-Iulia – https://alba-iulia.aqi.eco/ro

Timișoara – https://timisoara.aqi.eco/ro

sursa :http://air-pollution.in/harmful-effects-of-air-pollution-and-easy-ways-to-protect-your-skin/?fbclid=IwAR1jsaWWyqHG8Wl5DAk9vgU3-IcJTAk7DO9KgTZtmNzVDve3-ktNb1FjxsY

administrator
administrator